Osijek i ove godine ima predivne snježne skulpture

Uz svjetlost reflektora – i punog mjeseca s vedrog neba – osječki umjetnik Nikola Fallers prijateljima iz udruge Slama Land Art”ulovio” je osječki snježni trenutak i krenuo u izradu snježnih skulptura.

Ekipa oko akademskog i land art umjetnika Fallera snježne skulpture u Osijeku radi od 2012. godine. Lokacije su se nekoliko puta mijenjale, ali su uvijek bile vezane uz Tvrđu. Skulpture se i ove godine nalaze na ulazu u staru baroknu jezgru kod prostora uz Državni arhiv. Tako se ciklus “Četiri godišnja doba”, zahvaljujući sibirskoj fronti, nastavlja i ove sezone.

Ne obeshrabruju ih najave da će već početkom sljedećeg tjedna temperature znatno porasti te da će se njihovo umjetničko djelo vrlo brzo otopiti. Strahovanja da bi ih prije toga mogli uništiti vandali, kao prošle godine, ne postoje, jer su u međuvremenu, kako doznajemo, postavljene nadzorne kamere.

Podsjetimo, ljeti se Faller i umjetnici u projektu “Četiri godišnja doba” za oblikovanje svojih ideja koriste slamom, u proljeće travom, u jesen lišćem, a zimi snijegom.

Info:http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=71480#ixzz58ZAKu73L

Administrator

Leave a Comment

back to top