‘Sunce’ – izložba Ivana Karage

vrijeme: 06.03.2018. – 17.03.2018.
mjesto: Zagreb, Lauba – kući za ljude i umjetnost
U utorak, 6. ožujka 2018. u 19 sati, u Laubi – kući za ljude i umjetnost u Zagrebu održat će se otvorenje prve samostalne izložbe Ivana Karage pod nazivom ‘Sunce’.
S Karagom se Lauba upoznala u rujnu 2017. nakon portage za autorom murala na Selskoj ulici, koja je objavljena preko Laubinih društvenih mreža. Nije dugo trebalo da se otkrije autor i uslijedila je suradnja. Radovi u Selskoj izvedeni su u tehnici akrila i zasad su mu to jedini street art radovi. Unuci se igraju/Provjera posveta je baki i izveden je 2014. godine, a Karika koja nedostaje posveta je ocu i nastao je krajem prošlog ljeta.

Ivan Karaga u Laubi se predstavlja serijom akrila na platnu ilustrativnog karaktera nastalih pod utjecajem digitalne ilustracije te kolorizma pop-arta i japanskih drvoreza. U njegovim radovima dominiraju čiste boje bez tonskih prijelaza. Inspiracija su mu ponovno članovi obitelji te različiti introspektivni procesi, fascinacija prirodom i makrosvijetom koji nas okružuje, prije svega Suncem – koje je i tema ovog ciklusa. Ciklus “Sunce” nastajao je spontano u razdoblju od 2013. do 2018. godine. Riječ je o jednostavnim kompozicijama reduciranih elemenata svedenih na znak. Autor vidi motiv Sunca kao simboličku poveznicu s ljudima i svijetom oko sebe.

Uz otvorenje izložbe “Sunce” Lauba će predstaviti i novi rad na unutrašnjem betonskom zidu – mural Ivana Karage “Bez naziva” koji će, uz trajno postavljene radove Ivana Kožarića, Marije Ujević Galetović, Siniša Majkusa i Mirona Milića ispred, te instalacije Viktora Popovića i Ivane Franke u Laubi, postati novim radom u stalnom postavu Kuće za ljude i umjetnost.

Izložba ostaje otvorena do 17. ožujka 2018.

https://www.facebook.com/lauba.house/

Administrator

Leave a Comment

back to top